Сериозен скандал избухна по оста град Рила и Пирин Благоевград. В ябълката на раздора се превърна стадионът, който орлетата ползват под наем от 2022 г. Причината е, че клубът дължи 41 хиляди лева за игрището.

Освен това договорът изначално е нарушен от страна на Пирин, тъй като стадионът е нает за тренировките на първия и втори отбор, а на практика се ползва от 6 състава.

Въпреки дълговете и свръхнатоварването на спортното съоръжение новият собственик на отбора ПФК Пирин-22 АД е поискал официално стадионът да се ползва и от ДЮШ, както и за официалните мачове на втория отбор на Пирин, който се състезава в Югозападна Трета лига“, пише struma.bg.

Към момента община Рила обаче не е склонна да удовлетвори това искане и е върнала отговор в клуба да си конкретизират начина на ползване на стадиона и да предложат меморандум за сътрудничество с общината. Условието е Пирин да се съгласи на стадиона в град Рила да тренира и отборът за дамски футбол Спортика, както и децата от Рила.

Според кмета на Рила Георги Кабзималски в момента общината няма договор с oрлетата.

„Пуснахме им писмо в края на миналата година за издължаване на сумата по договора, има и 2 изпълнителна листа –   за 23 000 и 14 700 лв. , което са много пари за Рила, но нищо не се случи”, обясни Кабзималски.

В телефонен разговор той предложил на кмета на Благоевград Методи Байкушев двете общини да направят програма за сътрудничество, при която Рила ще определи условията за ползване на стадиона, така че клубовете по график да го ползват, без да пречат на децата от Рила да тренират, а община Благоевград да го поддържа, около 60 бона на месец, но за момента нищо не е решено.

Градоначалникът обяви, че може да покани дупнишките футболисти да тренират в Рила, защото за техния стадион е планиран двугодишен ремонт.

Снимка: Lap.bg