Анатоли Нанков, който доскоро беше помощник на Стамен Белчев в щаба на ЦСКА, днес беше представен като старши треньор на втородивизионния Марек (Дупница). Нанков поема тима от Танчо Калпаков, който води дупничани в последните две години и ги класира на 3-о място във Втора лига.

Тази позиция ги изпрати на бараж за място в efbet Лига, но там бяха победени от Ботев (Враца) след изпълнение на дузпи.

"Благодаря на заместник-кмета на града Бойко Христов, както и на президента на клуба Сашо Паргов, че се спряха на моята кандидатура и ми гласуваха доверие. Идвам в отбор, който направи много силен сезон, беше на крачка от влизане в Първа лига. Така че съм наясно с колко отговорна задача се заемам", заяви Нанков.

На по-късен етап ще стане ясно кои футболисти от състава от предходния сезон напускат и кои ще останат, както и на какви нови попълнения ще се разчита.

Анатоли Нанков е роден на 15 юли 1969 г. в с. Ореш, Свищовско. Юноша на Академик Свищов, играе като дясно крило, халф или десен бек. В супер-богатата си кариера играе за Дунав (Русе), Славия, ЦСКА, Локомотив (София), Спартак (Варна), както и в китайски и полски отбори. Прекратява кариерата си на 36-годишна възраст като футболист на втородивизионния тогава Миньор (Бобов дол).

Снимка: Фейсбук страница Марек завинаги