Спонсорът на Септември София – Румен Чандъров – отговори със свито сърце на въпроса дали тимът ще успее да изпълни своята цел и да се завърне в Първа лига през следващия сезон.

„След последните мачове, които изиграхме, направо не знам. Не знам дали да съм повече оптимист, или песимист, не знам. Честно казано, трябваше досега отдавна да сме влезли в Първа лига, предвид качествата на играчите и всичко останало. Честно казано съм объркан“, каза бизнесменът пред „Мач Телеграф“.

Чандъров не пожела да изтъкне младостта като порок за спада във формата на столичния отбор в последните седмици. Припомняме, че Септември е в серия от четири поредни двубоя без победа, което постави на карта връщането на тима в елитния ни футболен ешелон.

„Не само младостта е отговорна. Според мен има и някакво напрежение, което е меко казано срамно, защото не сме поставили постигането на определена цел на всяка цена. Явно на самите футболисти напрежението им идва в повече. Нямам друго обяснение. След като ни бият много по-слаби отбори от нас… Сегашните играчи по някаква причина не могат да носят на напрежение. Това е единственото за мен разумно обяснение. Не намирам друго“, изтъкна Чандъров.

„Навън играем добре, но при домакинските мачове нещо се случва, футболистите си имат всичко – и премии, и бонуси. Да не искат да си ги вземат е глупаво. Лошото е, че проблемите, които имаме, не са само в последните мачове, а се проявиха доста по-назад през сезона. Сега очевидно им дойде още повече напрежението, футболистите в България са такива. Не могат да носят на напрежение, а щом не можеш да носиш на напрежение, не можеш да играеш футбол. Нека момчетата направят каквото могат, а накрая – каквото стане. В края на краищата нищо не е на всяка цена. Ако не влезем в Първа лига обаче, това ще е един сериозен провал. Провал ще бъде и за клуба, но повече ще бъде за самите играчи. Затова трябва да се замислят“, каза бизнесменът.

Чандъров бе категоричен, че Септември ще продължи да следва наложената в последните години политика да дава път на млади български футболисти.

„Още по-млади играчи ще пускам. И във Втора лига, и в Първа ще продължим по същия начин. Ако имам възможност, ще пускам по 11 човека“.

Спонсорът на столичния клуб призна, че има запитвания за играчи на тима, но към момента отказа да даде повече конкретика.