Ботев Пловдив си хареса халфа на Берое Карлос Алгара и ще се опита да го привлече през зимата, разбра „Тема Спорт“. 24-годишният испанец има договор със заралии до лятото на 2026 година и жълто-черните ще трябва да платят около 200 000 евро, за да го имат в редиците си.

Полузащитникът дойде през зимата в Стара Загора със свободен трансфер от Логронес и набързо се превърна в основен играч на зелено-белите. Той изигра пореден силен двубой и при победата с 2:0 над Левски в последния кръг. Алгара има на сметката си 26 двубоя за Берое, в които все още не се е разписвал.

Ботев Пловдив има нужда от сериозно подсилване в средата на терена и Душан Керкез държи да му бъде подсигурен играч с такъв профил през зимата.

Канарчетата бяха сериозно отслабени след трансфера на Джеймс Ето‘о в ЦСКА, а за капак тежка контузия получи Антонио Перера, който при най-оптимистичните прогнози ще бъде готов за игра през пролетта. В момента треньорът на жълто-черните разполага с Янис Карабельов и Ален Корошец на позициите пред защитата, но иска да засили още конкуренцията, за да може тимът му да продължи да гони високите си цели през този сезон.

Снимка: БГНЕС