Отборите на Хебър (Пазарджик) и Крумовград завършиха при нулево равенство в среща от 13-ия кръг на Първа лига. Тимът от Пазарджик бе символичен домакин на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в пловдивския квартал „Коматево“ заради продължаващите ремонтни дейности по тревното покритие на стадион „Георги Бенковски“.

Мачът не предложи много интересни ситуации пред двете врати, а при най-изгодния шанс за гол Джунейт Али можеше да реализира с удар почти от центъра на терена, който прехвърли Марсио Роса, но след това срещна гредата. 

След равенството Крумовград изпревари с точка тимовете на Славия и ЦСКА 1948 и излезе еднолично на осмото място в класирането с 15 точки в актива си, докато Хебър остава последен с 8 точки. 

В седмата минута попадение на Крумовград бе отменено заради засада. Серкан Юсеин изведе Момчил Цветанов отляво зад защитата на Хебър и той асистира на Матеус Енрике, но голът не бе признат заради нередовна позиция в момента на подаването към Цветанов. 

В 33-ата Енрике получи на границата на наказателното поле и потърси долния десен ъгъл на Марсио Роса, който обаче се разтегна и улови. 

Три минути след това Хебър отговори. Набил Макни се откъсна отдясно зад защитата на Крумовград и шутира по земя, но Янко Георгиев реагира и изби с крак. 

В 38-ата минута Джунейт Али бе много близо до реализиране на изключителен гол. Десният краен защитник на гостите видя, че Марсио Роса е излязъл напред и го изненада с удар почти от центъра на терена. Топката прехвърли стража на „гробарите“, но след това срещна гредата. 

В последната минута от редовното време на първата част Шейх Диаманка получи отдясно в наказателното поле на Крумовград и отправи силен изстрел от малък ъгъл, който не затрудни Георгиев. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Девет минути след подновяването на играта през второто полувреме Мартин Михайлов засече с глава след центриране от корнер, но неточно. 

В 69-ата минута Серкан Юсеин бе намерен с дълго подаване в наказателното поле на Хебър, след което върна за Матеус Енрике, чийто удар обаче прелетя над напречната греда. 

В 83-ата минута влезлият като резерва Октай Юсеин получи отляво, финтира защитник на домакините и почти от аутлинията потърси изненадващ завършващ изстрел, който не намери целта.