Ръководството на Ботев Враца е поставило ултиматум към старши треньора Христо Янев, разбра „Тема Спорт“. Наскоро той е имал среща с шефовете и кмета на града Калин Каменов. От наставника се иска да спечели минимум шест точки в оставащите 6 мача до края на календарната година. Задачата обаче е доста трудна с оглед програмата в тях – домакинства срещу Славия, Левски и Черно море и гостувания на Арда, Ботев Пловдив и Берое.

Врачани са предпоследни в момента, като при евентуална победа на Хебър Пазарджик над Крумовград днес ще бъдат закотвени на дъното. Ботев Вр има само 9 точки дошли след 2 победи и 3 равенства. Откакто се завърна под Околчица Христо Янев все още няма успех – 3 ремита и 3 загуби, последната от ЦСКА на „Васил Левски“ с 0:2, в четвъртък. Това е накарало шефовете да поставят ултиматум на младия наставник.

През миналия сезон той спаси отбора след драма с дузпи в баража с Марек и после бе освободен от клуба. Начело на врачани застана Тодор Янчев и под негово ръководство дойде последната победа – 1:0 над Локомотив София в „Надежда“ на 23 август. Малко по-късно бившият капитан на ЦСКА обаче бе освободен.

Кметът не е имал особено желание за връщането на Янев, но е бил убеден от останалата част от ръководството. Ако специалистът иска да остане начело на тима, ще трябва да спечели минимум 6 точки в оставащите 6 двубоя до края на годината. Първата възможност е домакинството срещу Славия в следващия кръг.

Както „Тема Спорт“ информира, Ботев Вр е водил преговори с Бруно Акрапович, преди да назначи отново Христо Янев. „Ще ставаме все по-добри. Разполагаме с млади футболисти. Отборът играе много агресивно, но вкъщи. Трябва да си повярваме, че не сме лош отбор“, каза треньорът на врачани след загубата от ЦСКА.

ПРОГРАМАТА НА БОТЕВ ВР ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА

14-И КРЪГ     БОТЕВ ВР – СЛАВИЯ

15-И КРЪГ     АРДА – БОТЕВ ВР

16-И КРЪГ     БОТЕВ ПД – БОТЕВ ВР

17-И КРЪГ     БОТЕВ ВР – ЛЕВСКИ

18-И КРЪГ     БЕРОЕ – БОТЕВ ВР

19-И КРЪГ     БОТЕВ ВР – ЧЕРНО МОРЕ