Ботев Пловдив има конкуренция за шведския защитник Аксел Норен, предава Тема спорт. 25-годишният бранител играе за осмия в местния елит ГАИС. Договорът му обаче изтича с края на годината и засега няма изгледи той да бъде подновен.

Норен призна, че към него има интерес от други клубове. В скандинавската страна твърдят, че Ботев е фаворит за подписа му. Бранителят обаче призна, че на този етап е говорил лично, единствено с ръководството на сегашния си клуб.

„Имаме диалог. ГАИС иска да продължим договора. Хубаво е да го знам. Чувствам се добре в отбора“, каза Аксел. Но допълни, че оставането му съвсем не е сигурно. „Очевидно е, че ще трябва да помисля за бъдещето си. Сезонът върви към край и ще започна да пресмятам възможности. Наистина в момента не знам какво ще се случи“, посочи централният защитник.

Норен е роден на 4 април 1999 година, висок е 184 сантиметра. Той премина в ГАИС в началото на тази година. Представянето му обаче е над очакванията. Той е бил на терена в 24 шампионатни мача, като в тях е отбелязал 2 гола. Получил е и 3 жълти картона. Медиите го описват като много енергичен и играещ във високо темпо. И отбелязват, че е силен пред противниковата врата при статични положения. Именно след такива е отбелязал попаденията.

Снимка: Lap.bg