Сагата между Любо Пенев и Локомотив Пловдив не само не е приключила, но и тепърва ще се разраства и може да стигне и до съда.

„Мач Телеграф“ съобщава, че доскорошният треньор и неговите помощници имат да получават сериозни суми по договорите си. За сметка на това, футболистите са си получили всички пари и нямат претенции към ръководството в лицето на Христо Крушарски. На „Лаута“ усилено се говори, че Пенев и щаба му не са взели дори и стотинка от лятото, когато поеха „черно-белите“.

Както е известно, Пенев бе освободен от Локо със заповед, написана на хвърчащ лист, под който дори нямаше име на издалия документа. Седмица по-рано започнаха преговорите за разтрогване на договорите на треньорите, които явно не са завършили с успех.

Сега е напълно възможно Пенев да даде на съд Локо Пд, като в иска ще се включат и помощниците му. Преди това те ще подадат жалби в БФС, което пък да окаже влияние върху получаването на лиценз за следващия сезон. Самият собственик на Локо Пд Христо Крушарски обяви, че заплатите на футболистите са платени, но нищо не каза за треньорите.

Юристи в момента обмислят как да реагират на евентуална жалба на Пенев. Според информация на „Мач Телеграф“, адвокатите на Локо ще оспорват претенциите на Пенев с мотива, че договорът му е прекратен напълно правомерно, тъй като треньорът е нарушил „конфиденциалността“, като е изнесъл публично факти от работата в клуба.

Снимка: Lap.bg