Ръководството на Ботев Пловдив обмисля да предложи нов договор на капитана на тима Ивелин Попов, пише „Тема Спорт“. Спортно-техническият щаб на канарчетата е изключително доволен от професионализма и високото ниво на Попето, който на 26 октомври ще навърши 37 години.

Затова канарчетата са решили да удължат контракта на бившия национал за още един сезон, в който той да е на терена и близо до отбора. Настоящият договор на Попов е до юни 2025 г. Наскоро играчът обяви, че се чувства в отлична форма и може да играе още преди да сложи край.

Той бе категоричен, че Ботев Пд ще е последният отбор, чийто екип ще носи в кариерата си. Попето дойде на „Колежа“ през лятото на 2023-та, след като се оказа ненужен в Левски. Постепенно той взе диригентската палка и се превърна в лидер на канарчетата.

Жълто-черните имат и друга идея и намерение относно Ивелин Попов.

Старши треньорът на тима Душан Керкез също високо цени опита на Попето и иска да продължи да разчита на него в отбора. Както е известно, след края на миналия сезон Лъчезар Балтанов прекрати кариерата си и вече е помощник-треньор във втория отбор на Ботев. От ръководството на клуба планират да обсъдят с него възможностите за бъдещо сътрудничество и след края на активната му кариера. Почти сигурно бившият национал ще започне работа в клуба. Подобен ход е планиран и за нападателя Антъни Уджа, който се очаква да влезе в щаба на Керкез и да започне работа с нападателите.

И двамата с Попов заради сериозният им опит са изключително полезни в работата с младите таланти.

Снимка: БГНЕС