Красимир Балъков определи като спекулация информацията, че му е предложен треньорски пост във футболния отбор на Хебър (Пазарджик). Той опроверга слуховете пред журналисти във Велико Търново, където откри нова фитнес зала в Старопрестолна гимназия по икономика "Д-р Петър Аладжов“ и се срещна с ученици и учители.

Легендарният номер 10 на Щутгарт и на националния отбор на България каза, че тези информации нямат нищо общо с реалността, защото никой не му се е обаждал и дори не знае откъде идват те. "Треньорската кариера засега малко съм я замразил, защото имам някои лични неща, които трябва да свърша“, добави той.

Според него в българския футбол се случват много неестествени неща – собственици изоставят клубовете си, финансирането не е добро. "Доста години не е имало толкова негативни неща в клубния футбол. От друга страна, има светлинка в тунела и е радостно, че българският национален отбор се представя добре“, коментира Балъков, който смята, че резултатите на националите са добри и се надява на победа и срещу Люксембург. "В България е така – едно не е както трябва, друго се пооправя. Дай Боже да се оправи всичко, защото футболът е един от най-важните спортове в страната ни“, каза Балъков.

Бившият плеймейкър смята, че няма как да се съпоставят успехите на неговото поколение със случващото се сега. "Времената са по-различни, знаете колко динамичен стана съвременният живот. Не е лесно на младите хора да запазят концентрация изцяло в спорта“, коментира той. "Разбираме ги, но без цялостно влагане в тази професия няма как да има големи резултати“, добави Балъков. В заключение той посочи, че затова е на посещение в училището, където давайки позитивен пример може да насочи младите хора да направят правилните крачки към своето бъдеще.

Хебър (Пазарджик) е без треньор след уволнението на Веселин Великов и помощника му Любомир Божинов. В последната изиграна среща тимът беше воден от Йордан Минев и от директора на детско-юношеската школа Йордан Чолов. След 11 изиграни кръга пазарджиклии са на последното 16-о място със 7 точки, с една по-малко от последния им съперник Ботев (Враца), с когото направиха 1:1.

Снимка: БГНЕС