Вече бившият старши треньор на Берое Хосе Луис Ачиари не иска да си тръгне без пари от клуба, пише „Тема Спорт“. Заралии обявиха, че двете страни се разделят по взаимно съгласие, но това съвсем не е така. Ачиари не желаел да напусне, без да вземе дължимите му заплати. Аржентинецът имал договор с Берое до края на сезона. Той обаче не бил склонен да ги прежали всичките и очаквал компенсация.

Интересното е, че Хосе Луис Ачиари дори изгледа първата тренировка на новия наставник Хосу Урибе, която се проведе в четвъртък в Стара Загора. Аржентинецът изкара под Аязмото една година, след като смени Густаво Араголаса.

Мачът с Арда в петък бе воден от помощник-треньора на зелено-белите Алехандро Сахерас. Той бе асистент на Ачиари и бе доведен именно от него. Сахерас обаче ще остане в щаба на новия наставник. Очаква се все пак собственикът Ернан Банато да постигне разбирателство с вече бившия треньор Ачиари и да му плати известна компенсация за уволнението.

Берое не планира да играе контрола в паузата за националните отбори.

Кондиционният спец Пламен Липенски пък работи усилено с контузения Стефан Гаврилов, за да може родният халф да се върне на терена след прекъсването.

На 18 октомври (петък) старозагорци приемат Спартак Варна. Очаква се Гаврилов да попадне в групата и дори да започне като титуляр. С новия наставник Урибе на този етап няма да идват нови играчи, като това ще е съставът, който ще завърши есенния дял.

Пред медиите в Испания пък Хосу Урибе заяви, че първата цел е спасението на тима, като се класира в топ 8, а след това да мисли за европейските клубни турнири.

„Не сме толкова далеч в момента в класирането от постигането на тази цел. Няма да ни е никак лесно. Но най-важното е първо да съберем необходимите точки, които ще ни гарантират спокойствието, че няма да сме замесени в битката за оцеляване. Ще се стремим да се класираме в топ 8 и след това ще се борим за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири“, заяви Урибе пред rtpa, като добавя, че в тима се говори на испански, английски и български.

Снимка: БГНЕС