Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски обяви, че повече няма да плати една стотинка за клуба. Бизнесменът чака пет милиона лева, срещу които да предаде клубните акции и да се раздели с пловдивчани.

"Давам хляб на около 400 човека. Да се захвана с футбола ме излъгаха Христо Бонев и Наско Узунов. Помолиха ме да им помогна в трудно време, уговорката беше да им давам по 200 000 на година. Оказа се, че 200 000 отидоха за два месеца. Спортът не ми е далечен, спортен човек съм. С Локомотив съм приключил. Такава обида за втори път ми се нанася. Чашата на моето търпение преля.

Преди четири-пет години плюха, викаха, крещяха, обиждаха, лепиха плакати в моето село. Аз знам, че съм от село, не го крия, аз съм от село Говедарци. Никога не съм казал, че съм от град Пловдив. Гордея се, че съм от село Говедарци. Продължавам да искам пет милиона лева за акциите. За пазарлък трябват две страни. Предлагам, но никой отсреща не предлага друго. Мълчание е. Ще свикам Общо събрание, ще сменим Управителния съвет, защото моят Управителен съвет подаде оставка. Ще държа акциите, докато се появи някой, който иска да преговаря с мен. С най-голямо удоволствие.

Финансирането на Локомотив ли? Аз съм го спрял вече. Платих заплатите, защото за септември месец бях длъжен. Платих ги и съм дотук, повече една стотинка няма да извадя. Една стотинка. Естествено, че е вярно, че съм дал 20 милиона за клуба, това може да се провери. Има счетоводни документи, всичко може да се провери, аз работя на светло", заяви Христо Крушарски в предаването "ЕвроДикоф".