Подобренията в Локомотив София след идването на новия собственик Веселин Стоянов не спират. Този път акцентът пада върху детско-юношеската школа на червено-черните. Новият главен мениджър на ДЮШ Ратко Достанич веднага се е захванал за работа заедно със своя екип. „Тема Спорт“ пише, че ще бъде увеличен броят на треньорите в академията, които в момента не достигат заради все по-големия брой деца, трениращи при столичните железничари. Както е известно, с идването на новия собственик Локо си върна игрищата в Требич, които са още една опция за водене на заниманията.

Клубът вече разполага за школата и с VEO камера, която ще подпомогне заснемането и анализирането на мачовете на наборите и по-бързо и лесно анализиране на данните. Подобрени са и методиките за възстановяване в академията.

Локомотив София продължава подготовката си за гостуването на Спартак Варна. Мачът е в неделя. Той ще е дебютен за новия старши треньор Антон Велков, който замени досегашния Иван Колев след домакинското реми с Хебър Пазарджик.

Червено-черните уредиха и контрола за паузата заради националните отбори. Столичните железничари ще играят със Септември София. Както е известно, по това време тимовете от Втора и голяма част от тези от Трета лига са ангажирани с мачове за Купата на България. Спарингът с водения от Николай Митов отбор ще е на 12 октомври, почти сигурно на стадиона в Драгалевци. Двата клуба поддържат приятелски отношения. Както е известно, Септември ще домакинства до края на календарната година в „Надежда“.

Снимка: Lap.bg