"Искам да видя реакция от футболистите. Тъжно е ако се възбуждат само от треньорските смени. Не може при всяка промяна да настъпва импулс в играта и после всичко да си е постарому", обяви Антон Велков при официалното си представяне като треньор на Локомотив Сф.

"Доста често идвам на стадиона, имам впечатление от играта и футболистите. Надявам се да не съм си направил грешни заключения. Три е добро число. Първият път станах треньор на Локомотив, беше защото исках да съм в професията. Вторият път беше, защото исках да има отбор. Сега идвам заради играчите, защото всички смятаме, че имат по-голям потенциал и някой трябва да им помогне да го покажат. Прибирам се у дома. Единственото напрежение е от очакванията на феновете и желанието ми да не ги разочаровам", коментира бившият защитник на "червено-черните".

"Прибирам се у дома. Много хора ми се обадиха, те очакват положителна промяна. Това е товар, с който трябва да се справя. Не мога да разделя трите пъти, в които съм бил треньор. Всички извадиха статистика колко години не съм бил на терена, не се бях замислял, през тези години е имало предложения, които съм отказвал. Правил съм така, че да се развивам. Нямаше как да не бъда сериозен около предложението, не трябваше много време, но отговорността си е отговорност.", разкри Велков.

"Поздравявам Ратко Достанич, че се е наел с тази работа. Нашата школа е родила едни от най-добрите футболисти в България и ми се иска да заработи отново", обяви с надежда новият треньор на Локо Сф.

"В какво съм се променил ли? Мисля, че съм по-спокоен, но когато стане дума за футбол ставам друг човек", категоричен е Велков.

"Трябва да възпитаваме повече локомотивци, защото почват да намаляват. Нека се запозная с качествата на футболистите, за да видим как да действаме. Всеки рязък завой няма да е оправдан според мен. Не смятам, че другите отбори са темата, която трябва да ни занимава. Трябва да се оправим първо тук - дори да загубим мач, в никой не трябва да остава съмнение, че сме искали и сме могли да победим. Винаги тактическите промени отиват отзад напред. Когато има баланс на терена и в целия клуб, всичко е добре. Искам класирането да го харесват привържениците, те да са доволни от класирането.

Нещата са доста динамични, всеки противник предлага нещо различно спрямо противника. Спартак Варна е доста добър отбор, те се чувстват изключително комфортно на собствения си стадион. Чака ни труден мач. Виждам съм треньорът на първия отбор и треньорът на дублиращия отбор са рамо до рамо, говоря за години, в които не се преяждаше с тактика. Не е необходимо да ме агитират, за да се върна в Локомотив. Сигурен съм, че ще има разбирателство между мен и Ратко Достанич", добави бившият защитник на "железничарите".

Новият главен мениджър на ДЮШ Ратко Достанич обясни: "Обичам да работя с млади хора и съм се опитвал да ги налагам, дългосрочен проект и това ме спечели. Трябва търпение. Няма да станат бързо нещата, имаме много работа."/БГНЕС