Локомотив София потвърди, че Антон Велков ще е новият треньор на тима. Наставникът е подписал до края на сезона с опция за още една година, пише Тема спорт. Велков се завръща на поста след 8 години. Той води червено-черните при рестарта с Иван Василев през сезон 2015/16. Днес Велков ще бъде представен заедно с новия главен мениджър на ДЮШ Ратко Достанич. Пресконференцията на стадиона в „Надежда“ започва в 11:00 ч.

„Велков поема Локомотив за трети път. Рожбата на клуба в трите си периода като футболист изиграва 224 мача за първия отбор. Като треньор води тима през сезон 2011/2012, а впоследствие се завръща в най-тежкия момент за червено-черната общност – след фалита на клуба и новото начало в А Областна група“, написаха от клуба.

Локо обяви, че се разделя с досегашния наставник Иван Колев по взаимно съгласие.

„Искам да благодаря на собственика Веселин Стоянов, на моя щаб – Юли Петков, Николай Георгиев и Владимир Манолков, на всички футболисти и на лекарския екип. Поехме отбора в изключително сложна ситуация, стабилизирахме го, изпълнихме зададените цели, преминавайки през много трудни изпитания, и поставихме основите на един нов отбор. Пожелавам успех на Локомотив и вярвам, че клубът е на прав път с новия собственик“, каза Колев.

Снимка: Lap.bg