С два мача днес стартира 10-ият кръг в Първа лига. От 17:30 часа Локомотив София посреща Хебър, а от 20:00 Берое е домакин на Славия.

Локомотив София започна да среща трудности с това да взема необходимия брой точки. Следва домакинство на Хебър. Гостите са на приливи и отливи.

При пазарджиклии формата се мени, като продължаващата невъзможност да се играе на собствен терен съвсем прави нещата трудни за Веселин Великов и неговия отбор. Локо има големи проблеми с вкарването на голове, така че мачът може и да не се развие кой-знае колко лесно за "железничарите".

Берое и Славия са два от тимовете в българския елит, които към момента са в най-слаба форма. Да видим кой от тях ще вземе превес в дуела в Стара Загора.

Интересно ще е дали двата състава ще се спрат на по-офанзивен подход, за да могат да потърсят така необходимата победа. Славия имаше тежки мачове с Лудогорец и Левски, в които игра добре, но в крайна сметка не успя да вземе точки. Сега съперникът наглед е по-лесен за преодоляване, но факторът гостуване може да си каже своето. От друга страна Берое е доста посредствен домакин, така че не може да е сигурен, че ще се справи предвид голямата криза и при заралии.

Пълна програма за 10-ия кръг в Първа лига:

Петък, 27 септември

17:30 ч, Локомотив София - Хебър

20:00 ч, Берое - Славия

Събота, 28 септември

17:00 ч, Локомотив Пловдив - Крумовград

20:00 ч, Черно море - ЦСКА

Неделя, 29 септември

16:15 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив

18:45 ч, Левски - Арда

Понеделник, 30 септември

20:00 ч, Септември - Спартак Варна./БГНЕС

Снимка: Lap.bg