Полският Легия Варшава проявява сериозен интерес към 18-годишния нападател на Ботев Пловдив Кристиан Нвачукву. Медиите в страната твърдят, че той вече е гледан от скаути на клуба. И те ще продължат да следят изявите на младока.

Звездата на нигериеца изгря през тази кампания. Това стана възможно благодарение на трансфера на Уме Емануел в швейцарския Цюрих. Така Нвачукву сграбчи шанса си и не разочарова. Той има вече 7 мача в Първа лига през кампанията, като отбеляза два гола. Последният бе в мрежата на Берое (1:0) в изминалия кръг. Другото му попадение също бе с цената на победа – срещу Хебър (1:0). В 6 от срещите младокът бе поставен в стартовата единайсеторка от Душан Керкез. Наред с това Кристиан бе на терена и в 4 срещи в шестте мача на канарчетата в евротурнирите, като в 5 от тях бе титуляр. Той вкара веднъж – при гостуването на Марибор.

Душан Керкез е убеден, че тимът му има сили за ново класиране за континенталната сцена, въпреки че освен Емануел клубът продаде още Хидайет Ханкич, Джеймс Ето‘о и Мартин Секулич, а централният нападател Антъни Уджа се възстановява от тежка контузия. „Нормално е във футбола играчите да напускат. Това е бизнес. Благодаря на всички, които минаха през Ботев и им помогнахме да реализират трансфери. Те пък помогнаха на клуба. Имаме доста нови футболисти с потенциал, на които им трябва време. Притежаваме база за нов силен отбор. Нашите феновете трябва да дадат повече време на тези момчета, за да им покажат те, че са добри футболисти.

Имам страхотни отношения с всички играчи, които са били тук. Желая им много късмет и успехи. За мен обаче е по-важно кои футболисти са тук в момента. Гледаме напред и искаме да направим  нещо ново. Мисля, че имаме качество в отбора и с тези футболисти можем да бъдем в Топ 4 до зимната пауза. След това ще видим дали ни трябват нови попълнения“, каза Керкез пред Диема спорт.

Снимка: БГНЕС