Едно от нещата, които правят най-силно впечатление от началото на сезона, е отличната форма на Ахмед Ахмедов. Централният нападател е единственият футболист в Първа лига, който вкара гол във всеки от първите 4 кръга. А в историята на Спартак Вн няма друг играч на клуба, който да се е разписал в дебютните 4 мача за сезона, пише „Мач Телеграф“.

Ахмедов обаче може да достигне до един рекорд в предстоящото домакинство срещу Арда. В историята на Спартак Вн има само един играч, който е вкарвал гол в 5 поредни шампионатни мача. И това е покойният Иво Георгиев. През сезон 1995/96 той стана голмайстор на първенството с екипа на „соколите“ с 21 гола. А вкара в 5 поредни мача, в които участва между 25 ноември 1995 и 9 март 1996.

В този период той се разписа по веднъж при загуба от Добруджа като гост с 2:3, успех над Локо Пд у дома с 2:0, разгром с 3:0 на „Коритото“ над Нефтохимик, в този мач дава и две асистенции. След това пропуска визитата над Етър, където „соколите“ губят с 1:2. Със завръщането си Георгиев вкарва на Литекс също у дома при 2:1 и завършва серията с гол срещу Раковски Русе пак във Варна.

Ако Ахмед Ахмедов се разпише и срещу Арда, ще изравни този рекорд на Иво Георгиев. Сегашният таран на Спартак също ще се е разписал в 5 поредни мача, но ще има един гол повече и ще е с 6.