Локомотив София е на път да осъществи изходящ трансфер в Португалия, пише „Тема Спорт“. Става въпрос за централния защитник Гонсало Кардосо. В момента ръководството на червено-черните води заключителни преговори с клуб от португалската втора дивизия. Очаква се железничарите да приберат 100 хиляди евро от сделката.

23-годишният Кардосо, който в кариерата си има престой в Уест Хем, дойде в „Надежда“ именно от родината си Португалия. Преди да подпише с Локомотив София, бранителят носи екипа на Маритимо, но играеше предимно за Б отбора. На Иберийския полуостров е ритал още за Пенафиел, чиито юноша е, и Боависта. За кратък период Уест Хем го отдава под наем на Базел, но Кардосо така и не успява да пробие.

Централният защитник получи контузия в първия кръг срещу Левски и бе заменен на полувремето. След това не бе в групата срещу Берое, както и срещу Черно море при победата с 2:1 в „Надежда“. Играчът е бил готов за двубоя с варненци, но ръководството и спортно-техническият щаб са преценили, че с оглед предстоящия трансфер е по-добре да не го рискуват.

В негово отсъствие партньор на Диме Димов в центъра на ариергарда бе Лука Иванов.

Червено-черните ще са и без крилото Валентин Николов в двубоя със Септември София в понеделник от 19:00 часа на „Васил Левски“. Той се контузи в двубоя с Черно море и бе заменен още в 9-ата минута от Селсо Рапосо. Николов ще е аут 3 седмици.

Старши треньорът Иван Колев се надява възпитаниците му да запишат втора поредна победа и така да заличат колебливия старт на сезона и най-вече домакинската загуба от Левски с 1:6 в първия кръг.

Снимка: Lap.bg