Ботев Пловдив очаква бразилски флангови нападател, пише „Тема Спорт“. А с привличането му ще бъде приключена и селекцията. Преговорите с въпросния играч са почти завършени. И надеждите на жълто-черните са, че до дни той ще пристигне за медицински прегледи и ако всичко с тях е наред, ще подпише договор.

Треньорът на Ботев Душан Керкез държи в състава да бъде взето още едно крило. Причината е, че през лятото клубът се раздели с един от най-обещаващите си играчи – Уме Емануел. Нигерийският младежки национал (б.а. – участва на световното първенство до 20 г.) бе продаден на швейцарския Цюрих. А до затварянето на трансферния прозорец може да бъде трансфериран и сънародникът му Самуел Акере. Той направи силни мачове в Лига Европа до момента. А там блесна и Кристиан Нвачукву, който получи доверието на Керкез след сделката за Уме Емануел.

Ботев Пд направи доста солидна селекция. До момента жълто-черните привлякоха датския вратар Ханс Кристиан Бернат, левия бек Андрей Йорданов, халфовете Едгар Пилоян, Матиюс Римеикис, Ален Корошец и Никола Илиев, както и нападателите Антъни Уджа, Алекса Мараш и Кристиан Каси.

Архитектът на трансферите в Ботев Пловдив е спортният директор Артур Платек. Полякът върши страхотна работа – такова е мнението на треньора Душан Керкез. Договорът на Платек с жълто-черните обаче изтича на 4 август. Той пристигна на „Колежа“ преди година и внесе ред в селекционната политика. Очаква се Артур да подпише нов контракт с клуба. А неговият срок да бъде до лятото на 2026-а година. Твърди се, че принципна договорка за това вече е постигната. И е само формалност слагането на подписи под споразумение между двете страни.