Ботев Пловдив завърши предсезонните си контроли с победа с 2:0 над Крумовград в двубой, игран на стадион „Христо Ботев“. Мачът бе при закрити врата и на осветление. Започва в началния час на двубоя с Марибор – 21:00.

И двата гола за канарчетата вкара новото звездно попълнение Антъни Уджа, който се разписа в 58-ата и 76-ата минути. Нигериецът с немски паспорт постепенно се превръща в голаджията, откогото жълто-черните имаха нужда. Той вкара и при категоричният успех с 5:2 над Черно море. Бившият футболист на немските Айнтрахт Брауншвайг, Унион Берлин, Майнц, Кьолн и Вердер има доста солиден стаж. Неговите 33 години носят и сериозен опит и увереност.

Идеята на пловдивчани е да имат в редиците си нещо като Клаудиу Кешерю, който се превърна в топстрелец на Лудогорец, пише Тема спорт. С Уджа в редиците Душан Керкез се върна към схема с типичен централен нападател, защото след контузията на Георги Николов и продажбата на Антоан Барон се разчиташе на Брахими за върха на атаката. С бързите крила Акере и Уме Емануел и хиригическата прецизност на Попето Антъни може да разчита на солидно захранване с топки, а голаджийският нюх явно му е вроден. Истински хищник в наказателното поле, който предстои да покаже това и в официалните мачове. А стартът е още в четвъртък срещу Марибор.

И докато за Ботев приятелските мачове приключиха, то за Крумовград предстоят такива с Берое и Спартак Пд преди началото на сезона.