Ботев (Пловдив) подписа с 23-годишния вратар Ханс Кристиан Бернат. Датчанинът пристига от Оденсе, а до момента се е подвизавал само в родината си, съобщи официалният сайт на пловдивчани.

Кариерата на Бернат започва в младежката формация на Несби, след което преминава и през Нордселанд.

Вратарят дебютира за първия тим на Оденсе в датския елит през август 2020 година, след което изиграва 55 двубоя за отбора. Бернат има мачове и за всички юношески формации на Дания.

„Изключително сме щастливи да приветстваме Ханс Кристиан Бернат в Ботев (Пловдив). Той е млад вратар с безценен опит в първенството на Дания и младежките гарнитури на родината си. Разполага със страхотна физика, добри качества и огромен потенциал, който нямаме търпение да развием допълнително“, сподели спортният директор на Ботев Артур Платек.

„Ханс е мотивиран, готов за работа и се присъединява към отбора със страхотна енергия. Знаем, че той може да направи следващата стъпка в кариерата си в Ботев. Познаваме качествата му и сме уверени, че заедно можем да му помогнем да подобри допълнително играта си, за да премине и на следващото ниво. Нямаме търпение Ханс Кристиан да помогне за бъдещите успехи на нашия клуб“, добави Платек.

Ботев (Пловдив) приветства Ханс Кристиан Бернат с добре дошъл и му пожелава много успехи с „жълто-черния“ екип, написаха още от официалния сайт на Ботев.

Това е трети летен трансфер на Ботев (Пловдив) след привличането на Алекса Мараш и Ален Корошец.