Ботев (Враца) се наложи над Марек след изпълнение на дузпи и така запази мястото си в Първа лига и през следващия сезон. Редовното време и продълженията завършиха 1:1 с голове на Мартин Смоленски за домакините и Александър Бризнаков за гостите. При дузпите врачани вкараха цели четири, докато играчите на Марек отбелязаха две от четири и загубиха спора. 

Марек създаде първа опасност пред вратата на домакините с 12-ата минута, като Християн Джаджаров опита хубаво изпълнение от пряк свободен удар, но вратарят на Ботев Красимир Костов спаси.

Постепенно Ботев взе инициативата и изнесе играта в полето на тима от Дупница. В 17-ата минута Браян Переа се възползва от грешка на защитата на Марек, но вратарят Костадинов спаси удара му.

Десетина минути по-късно Костадинов изби в корнер удар на Меси Биатумусока с глава. След изпълнението му Даниел Генов стреля в напречната греда.

В следващата атака Браян Мендоса излезе на удобна позиция отдясно и отправи диагонален удар, който се отби в десния стълб на вратата на Константин Костадинов.

Ботев продължи да натиска и след почивката. Така се стигна до 50-ата минута на мача, когато Росен Йорданов от гостите не успя да изчисти далеч топката, тя попадна в Мартин Смоленски пред дъгата на наказателното поле, който я спря на гърди и с удар от въздуха вкара изключително красив гол - 1:0.

В 60-ата минута дупничани бяха близо до изравняване. Александър Близнаков изпълни добре корнер отдясно, като стреля направо към вратата и топката се отби от десния стълб, а Милен Иванов не успя да я отиграе добре при добавката.

В 83-ата минута Марек изравни след груба грешка на Браян Мендоса от домакините. Той не успя да изчисти топката, която рикошира в играч на дупничани и стигна до Александър Близнаков, който прехвърли елегантно вратаря Костов за 1:1.

В 88-ата минута отново Сомелнски опита удар отдалеч, който излезе в аут, а в следващата атака Браян Переа изведе резервата Марко Мажуга, който за малко не вкара втори гол за врачани.

В добавеното време на мача Костадинов направи две ключови спасявания за Марек.

В седмата минута на първото продължение Любомир Костов от Марек надбяга защитата на гостите и стреля опасно отляво, като въпреки че ударът му бе блокиран, топката мина много близо до левия стълб. Веднага след това вратарят на Ботев Костов спаси удар на Христо Каймакански. В 100-ата минута на мача и Николай Ганчев от дупничани направи голям пропуск, като стреля от външната страна на мрежата.    

В петата минута на второто продължение Веселин Любомиров от Марек получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко на терена в последните десет игрови минути.

До края на мача вратарят на Марек Костадинов направи някои невероятни спасявания срещу Даниел Генов и Марко Мажуга.

Дузпите бяха изпълнение на вратата пред сектора с гостуващи фенове. Капитанът на Ботев Браян Переа, я Красимир Костов спаси удара на Александър Близнаков.

Браян Переа, Ласана Н'Диайе и Даниел Генов вкараха първите три дузпи за Ботев, докато Красимир Костов спаси удара на Александър Близнаков, а Боян Стойнев стреля в аут.

Вратарят на гостите Костадинов спаси дузпата на Стефан Велев и остави шанс на Марек, след което Христо Каймакански вкара за дупничани. Мартин Смоленски обаче вкара петата дузпа и Ботев се наложи драматично.