Старши треньорът на Славия Хосе Мари Бакеро има да решава сериозни проблеми в защита преди дебюта си – гостуването на Етър тази вечер, пише Тема спорт. Поради наказание за натрупани жълти картони от миналия шампионат срещата на „Ивайло“ пропускат централните бранители Виктор Генев и Натан Гасама. Санкцията на първия е от Ботев Пд, където игра до миналия сезон, преди да подпише с белите.

Друг защитник, завърнал се в „Овча купел“ това лято – Мартин Георгиев, не попадна в групата. Доскорошният футболист на юношите на Барселона е изостанал с подготовката.

Бакеро налага нов стил и схема на игра за столичани – с трима в защита. Въпросните проблеми обаче ще затруднят сериозно испанската легенда. В предни позиции обаче изборът е солиден, а младокът Роберто Райчев, който блесна по време на подготовката, се очаква да започне титуляр.

Белите се представят добре на „Ивайло“ в последните си визити в Първа лига – две победи и равен. За последно Етър би Славия във Велико Търново през май 2019-а с 2:0. В първия кръг се е играл само един двубой между двата тима – през 1985 година, който завършва 2:2. Най-често мачовете на „Ивайло“ са завършвали 1:1 – цели 8 пъти.

Снимка: Lap.bg