Ботев Пловдив набеляза втори футболист на закъсалия Пирин Бл. След полвалентния Чебрайл Макрецкис, канарчетата са се насочили и към нападателя Данило Кондраков. Той е впечатлил жълто-черните по време на контролата, която двата тима изиграха през миналия уикенд на базата на БФС в Бояна, пише struma.bg.

25-годишното острие вкара гола при загубата на зелено-белите с 1:3, а и с цялостното си представяне е впечатлил пловдивчани. Кондраков изработи дузпата при сензационната победа срещу хегемона Лудогорец насред Разград и реализира първото попадение за ключовия успех с 2:0 в сблъсъка на опашкарите срещу Хебър Пз. Преди да акостира на стадион „Христо Ботев“, украинецът игра за елитния Рух Виники в родината си и за литовския Судува.

Вратите на „Колежа“ са широко отворени и за Макрецкис, който през лятото, когато изтича договорът му с Пирин, става свободен агент. Той е силно желан и от Левски.

В Ботев Пд планират Кондраков за евентуален заместник на голмайстора си Антоан Бароан.

Жълто-черните се опитаха да продадат французина в клуб от ОАЕ още през зимата, но той отказа. Отхвърли оферта и от неназован турски клуб.

От Ботев са водили преговори с агента на футболиста за намаляването на неговата заплата и оставането на „Колежа“ през следващия сезон. Двете страни обаче не са успели да постигнат споразумение. Бароан категорично отказва да намали своите финансови претенции, пише kotasport.com.

Така на практика остава само една възможност, а именно Ботев Пловдив да се раздели с Бароан през лятото. Въпросът е дали клубът ще намери купувач за френския нападател или двете страни ще се разделят по взаимно съгласие. Toзи сезон Антоан има 11 гола в 21 мача в Първа лига за жълто-черните.

Снимка: Lap.bg