Славия представи официално новия си треньор Александър Тарханов. Руският специалист ще иска "белите" да се класират в челната тройка на "А" група и да участват в европейските клубни турнири догодина.

Договорът на 61-годишният Тарханов е за 2.5 сезона. Новият треньор на столичани получи шал, значка и книги за Славия по време на представянето си.

"Радвам се, че медиите проявяват голям интерес към мен и към Славия. Познавам Славия и българския футбол, а втората причина да съм тук е моят мениджър Мирчо Димитров. Добре познавам играчите на отбора. Знам, че тук има добри футболисти, част от тях млади и от школата на клуба. С нетърпение чакам първата тренировка, за да видя как работят футболистите. Не идвам на сляпо. Запознат съм с мачовете на отбора. Гледах двубоите от есенния полусезон", заяви Тарханов на пресконференция на стадион "Славия".

Той знае от какви играчи се нуждаят "белите", за да подсилят състава си.

"Имам предвид някои играчи за трансфер и те са млади. Ще имаме нещо конкретно по този въпрос на лагера в Турция. Познавам международния футбол. Имам свое собствено виждане за тактиката и ще се опитам да го наложа в отбора. Имам своя система за подготовка и се надявам това да проличи от работата. Смятам, че дисциплината е важно нещо. Тя трябва да бъде в повече", каза още руският специалист.

Жереми Манзоро все още не е дошъл в София, въпреки че има договор с клуба. Очаква се в най-близко бъдеще французинът да бъде продаден в чужбина.

"На три точки сме от третото място в "А" група. Ще се борим за третата позиция. Смятам, че възможностите на Славия позволяват това. "А" група има добри играчи, но темпото е слабо. Ще се стремя да увелича головата ефективност на нашия отбор. Към средата на декември в Москва дойде президентът на клуба Венцеслав Стефанов и разговаряхме с него. Той ме покани, дойдох в София. Премислих и приех предложението. Трансферите ще зависят от финансите в клуба", добави Александър Тарханов.

Славия ще привлече централни защитници, както и атакуващи футболисти. Руският треньор заяви, че не познава нападателя Атанас Курдов, който беше спряган за повторен трансфер при "белите".
Мартин Кушев и Владимир Иванов ще бъдат помощници в щаба на Тарханов, а Радостин Станев остава треньор на вратарите.
От 2016 година отборът от София няма да разчита на защитника Пламен Крачунов.

В столичния клуб се завръща администраторът Николай Янкулов, който работи в Славия през сезон 1995-1996. Тогава отборът стана шампион и спечели купата на България. През есента на 2015 година Янкулов беше част от щаба на новака в елита Пирин (Благоевград).

Славия ще проведе подготвителен лагер в Турция между 21 януари и 12 февруари. Предвидени са пет приятелски срещи.