ЦСКА удари с 4:2 Хасково и увеличи преднината си пред Лудогорец на осем точки в битката за шампионската титла. Разградчани обаче имат мач по-малко, тъй като им предстои домакинство на Локомотив Пловдив.

Армейците доминираха на стадиона в Хасково, надиграха домакините и заслужено си взеха трите точки. Два гола за ЦСКА заби Серджиу Буш, по един добавиха Антон Карачанаков и Луис Суарес.Точни за новаците бяха Педро Еуженио и Деян Лозев.

Трябва да се отбележи, че домакините играха в намален състав след 33-ата минута, когато директен червен картон получи Майкъл Тевия.

Така червените продължиха с успешната си серия срещу Хасково в "А" група, след като вече имат 12 победи от 14 мача срещу този противник.

ЦСКА е еднолично на първото място и ще чака в приповдигнато настроение домакинството си на Лудогорец в битката за шампионската титла.

ЦСКА започна атакуващо мача и още в началото се опита да наложи преса в половината на домакините от Хасково, които се бяха прибрали плътно пред наказателното си поле.

В 7-ата минута Антон Карачанаков центрира от фаул в наказателното поле на домакините, където Венци Василев стреля с глава, но в аут.

Малко по-късно съдията Таско Тасков подпря Хасково, след като Шалаев влезе брутално в краката на Венци Василев и за всеобщо учудване Тасков дори не му вдигна жълт картон.

В 14-ата минута Атанас Чипилов проби отдясно и пусна извеждащ пас към Емил Ангелов-Бабангида, но той бе в положение на засада. Минута по-късно ЦСКА вкара.

Антон Карачанаков изпълни перфектно пряк свободен удар, топката се чукна в стената изградена от играчи на Хасково, излъга Боян Пейков и влетя в мрежата му за 0:1.

Армейците продължиха да доминират и в 21-ата минута заслужено забиха втори гол. Тогава Суарес проби отляво и намери хитро Венци Василев, който изведе Карачанаков в пеналта, последва бомбен шут и спасяване на Пейков, но топката попадна в Серджиу Буш, който отблизо едва не скъса мрежата на домакините за 0:2.

След това попадение ЦСКА изцяло пое инициативата и правеше каквото си пожелае на терена. От своя страна играчите на Хасково бяха изпаднали в нокдаун и не знаеха къде се намират. Емил Велев-Кокала комично подскачаше на треньорската скамейка, но домакините с нищо не можеха да се противопоставят на армейците в тези минути.

В 27-ата минута Луис Соарес стреля от воле, но този път Боян Пейков се намеси отлично. Минута по-късно Емил Ангелов-Бабангида леко случайно изведе Атанас Чипилов на чиста позиция и той стреля от границата на наказателното поле, но топката мина до дясната греда на Дивиш.

След половин час игра последва нова атака за домакините, но Александър Тунчев бе на мястото си и неутрализира Емил Ангелов. В 34-ата минута Хасково остана в намален състав.

Тогава Майкъл Тевия сътвори безумна глупост, след като изрита Борис Галчев без топка и заслужено бе пратен преждевременно в съблекалните.

Това още повече затрудни домакините, а в същото време армейците спокойно разиграваха топката и владееха инициативата.

В 39-ата минута Антон Карачанаков стреля от дистанция, но топката мина над вратата. Последваха силни минути на домакините и отпускане на ЦСКА, но играчите на Хасково не се възползваха от положенията си пред Дивиш. До края на първото полувреме ЦСКА отново взе инициативата, но не се стигна до нов гол.

ЦСКА започна отпусната второто полувреме и това можеше да изиграе лоша шега на армейците, но домакините не се възползваха от едно разбъркване пред Дивиш в 47-ата минута.

Малко по-късно последва отличен шанс за ЦСКА, но Суарес изпусна. В 49-ата минута обаче армейците решиха всичко в този мач, след като забиха трети гол.

Тогава Буш намера Суарес в наказателното поле, той се справи със Скерлев и технично преодоля Боян Пейков за 0:3. Това окончателно реши срещата и темпото на игра сериозно спадна.

Десет минути по-късно ЦСКА заби и четвърти гол. огава Луис Суарес се пребори за една топка пред наказателното поле на Хасково, след което пусна страхотен пас към Буш, който майсторски опъна мрежата на домакините за 0:4.

Последва нов шанс за ЦСКА, но Борис Галчев не успя да опъне мрежата на Боян Пейков. В 73-ата минута домакините вкараха страхотен гол.

Тогава Педро Еуженио навърза Апостол Попов, нахлу в наказателното поле на ЦСКА и с уникален шут препарира Дивиш за 1:4. Отпускането на армейците бе наказано и това ядоса Стойчо Младенов, но това не бе всичко.

В 79-ата минута Апостол Попов направи поредна грешка в защита и изпусна Деян Лозев, който с глава вкара велекилепен гол за 2:4.

Това попадение стресна армейците и те успяха да изнесат играта в половината на Хасково. До края на мача ЦСКА разиграваше спокойно топката и заслужено си взе победата и трите точки.

ХАСКОВО - ЦСКА 2:4

Голмайстори:

0:1 Антон Карачанаков (15) 0:2 Серджиу Буш (21) 0:3 Луис Суарес (49) 0:4 Серджиу Буш (59) 1:4 Педро Еуженио (73) 2:4 Деян Лозев (79)

ХАСКОВО: Пейков, Еуженио, Ничев, Лозев, Скерлев, Тевия, Шалаев, Коруджиев, Чепилов, Узунов, Атанасов

ЦСКА: Дивиш, Василев (51 - Супусепа), Тунчев, Оршулич, Попов, Сънди, Маркиньос, Галчев, Карачанаков, Соарес, Буш