Разград, мястото където се намира клубната база на ПФК "Лудогорец", е малък, но добре уреден и спокоен град за живеене, с отлично развита инфраструктура, здравеопазване и възможности за добро образование.

Жителите на Разград - 35 000 души, намират препитание в десетките предприятия , собственост на български и чуждестранни инвеститори. Безработицата тук е на средни нива за страната, а цените на стоките и услугите са по-ниски, което осигурява приличен стандарт на живот на местните хора.

Разград е в центъра на живописния район Лудогорие, известен с вековните си гори и богатата флора и фауна. Недалеч от града се намира един от най-големите ловни резервати на Балканите – Воден.

Районът се слави с чистия въздух, биопродуктите, приятния умереноконтинентален климат. Географската специфика дава възможност на местните хора да водят природосъобразен начин на живот и не случайно, според статистиката, в Лудогорието живеят много столетници.

В близост до града има изключително красиви местности, които са предпочитано място за отдих на българи и чужденци. Една от тях е Пчелина, до която може да се стигне и по добре поддържана велоалея.

На около 35 км от Разград се намира Свещарската гробница, уникален паметник на културата на древните траки, която е под закрилата на ЮНЕСКО. Недалеч са и живописното дефиле на река Русенски Лом и Ивановските скални манастири.

В града се провежда уникалният Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Всяка година проявите събират стотици участници от цял свят.