Базел - Лудогорец, среща от Група "В" на Шампионската лига, стадион „Санкт Якоб Парк", 21:45 часа. Пряко в Gol.bg. Французинът Стефан Лоран Ланоа ще бъде главен съдия на двубоя.

До този момент Лудогорец и Базел са изиграли по три мача, като разградчани загубиха от Ливърпул и Реал Мадрид с по 1:2 и удариха с 1:0 швейцарците, които имат победа над англичаните и загуба от испанците.

Така Лудогорец и Базел са с по три точки, колкото има и Ливърпул, лидер е Реал с девет точки.

Вероятен състав на Базел: Шер, Сухи, Деген, Чака, Диас, Кала, Гонзалес, Фрай, Емболо, Гаши, Вацлик

Вероятен състав на Лудогорец: Стоянов, Ангуло, Моци, Терзиев, Кайсара, Дяков, Ешпиньо, Марселиньо, Абало, Александров, Безяк

Прогноза на Gol.bg: Мачът ще бъде много специален, тъй като при победа Лудогорец ще направи сериозна крачка към второто място и класиране в следващия кръг на надпреварата.

Равенството също ще е успех за разградчани, които ще имат предимство в преките сблъсъци с Базел в крайното класиране. Българите ще хвърли всички усилия, за да вземе поне точка в този мач и отново да зарадват феновете си.

Лудогорец вече пише история, след като спечели първата си победа в групите на Шампионската лига и сега момчетата на Георги Дерменджиев ще излязат напълно освободени на стадион "Санкт Якоб Парк".

Чака ни много тежък мач, тъй като швейцарците се нуждаят само и единствено от трите точки. Трябва да признаем, че в първия двубой получихме леко предимство с изгонването на Серей Дие още в 20-ата минута и срещата се разви по перфектен начин за българите.

Сега разградчани ги чакат много по-тежки минути в Швейцария. Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев ще излезе с най-доброто, с което разполага, като единствено Йордан Минев е наказан, но той ще бъде заменен от Ангуло.

Пауло Соуза отново няма да може да разчита на Щрелер, който е душата на този отбор. Лудогорец доказа, че е класен тим и притежава нужните способи да се противопостави на големите отбори.

Базел обаче въобще не е за подценяване, особено в домакинските си срещи. Ще направим една патриотична и една по-реалистична прогноза. Иска ни се разградчани да извъртят едно равенство в Швейцария, но най-вероятно Базел ще стигне до минимална победа.

Резултат: Базел - Лудогорец 2:1