Треньорът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов остана разочарован от загубата с 1:2 от Лудогорец във вчерашния мач между двата тима, но въпреки това поздрави съперника за успеха и призна класата му.

"Честита победа на Лудогорец,  дай боже да се представят добре, като днес в мача, срещу Ливърпул, така ще представят и България добре. Играхме днес малко под тяхното ниво, при всяко положение. Аз имах други очаквания. Искаше ми се по-бързо да полетим в облаците. Истината е, че сме още зелени, млад отбор на месец, месец и половина сме. Оказа се, че сме много зелени в тактическо ниво."

"Получихме два гола в неподходящо време. Закъсняхме, колективна голяма грешка при първия гол. Това, което се казва в съблекалнята, не се спазва, но не обвинявам никой. Указанията бяха първите 10 минути от второто полувреме да играем на сигурно и да не се оголваме, да не пускаме втори гол.

"Видяхте каква страхотна грешка, крив пас, хванаха ни на контра, спряхме я. Втора контра и класният отбор на Лудогорец ни наказа, което ни промени и стила на игра. По друг начин исках да проведем мача. Накрая го докарахме мача на мускули. Поздравявам Лудогорец, че ни победи по начин, по който заслужава.

"Трябва да се сърдим само на себе си. Надявам се този млад отбор да трупа само изводи от такъв мач. Не бяхме агресивни, вместо Лудогорец да е по-предпазливият видяхме, че при няколко единоборства нашите падаха. Явно, че и свежестта не е такава в атака, каквато ни трябва. Очаквах повече в атака. Не се получи, опитен противник като намери две грешки и ни наказа. Цялата тежест искам да падне на мен, не на футболистите. Кой знае един вестник какви чудесии ще блъвне. Дано да си извадим верните поуки от този мач", каза още Вили Вуцов.

"Ние не играхме  добре в атака. Не е тази нашата игра в атаката. След като нес ме отбелязали достатъчно голове, грешката е на всички. Голът не се прави само от нападателите. Престрояването в средата на терена ни беше по-добро в предни мачове. Играчите ни бяха бавни и тромави днес. Малко по-добре бяхме второто полувреме. Мисля, имаме повече потенциал.

"Говорихме цяла седмица, че няма какво да се страхуваме.  Играхме добър мач срещу тях в Бургас, но  днес беше в обратната посока. Този мач не трябваше да се играе днес,” завърши треньорът на Ботев, отказвайки да коментира съдийските решения.