Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев сподели, че сред причините за уволнението на бившия треньор Стойчо Стоев са не само незадоволителните резултати на отбора, но и сериозни разминавания в методите на работа.

"Със Стойчо Стоев историята е по-дълга. Имах колебания от няколко месеца за него. Имаше неща, които не ми харесваха в отбора, за които сме говорили с него. Не съм човек, който говори веднъж, втори, трети път", започна Домусчиев пред Нова телевизия.

"Не съм малоумен и започвам да си мисля, че не ме уважават. В един момент и резултати нямаше и тогава ти виждаш, че си прав. Затова рискувах. Трябваше да привлечем някой, който хем да познава отбора, хем да държи на дисциплината, хем да има виждания."

"Гошо Дерменджиев е в основата на отбора, който се създаде при Ивайло Петев. Причината да сменяме треньор е, че не може да надгради върху това, което имаме до момента, не като резултати, а като методи на работа."

"Много футболни треньори – манталитет ли е, не знам – но решават, че са хванали Господ за шлифера. Решават, че знаят повече от хората, които са им дали шанс. Започват да стават английски мениджъри... Нормален човек ще се замисли."

На въпрос дали сагата около преговорите със Стоев за нов договор в края на миналия сезон не му е допаднала, Домусчиев отвърна:  

"Жегна ме, естествено. Много медии тогава писаха, че може би съм се обидил. Ние говорим с него два-три месеца за нов договор, после разбираме, че е подписал с мениджърска агенция в Англия."

"Трябваше с тях да преговаряме за договора му. Човекът после подходи коректно и каза, че държи да остане в Лудогорец. Каква е била причината – не знам. Продължихме му договора, но после не се получи."

"В шампионската лига ще играем, пък каквото стане. Защо да не направим чудо? Ако отиваме пораженчески, по-добре да строим момчетата и да им направим един концерт. Ще си играем нашия футбол", отсече Домусчиев.