Ботев Пловдив и Берое Стара Загора си спретнаха скучновато нулево равенство и така "Битката за Тракия" остана без победител.

Срещата на стадион "Христо Ботев" представляваше здрава битка, мъжки единоборства в средата на терена, борба за всяка топка и почти никакви положения пред двете врати.

Така Ботев и Берое си поделиха по точка, с която пловдивчани се изравниха с ЦСКА на четвъртото място, докато старозагорци продължават да са твърдо на осма позиция.

Трябва да се отбележи, че това бе последната среща на „Колежа” преди цялостната реконструкция на съобъжението. През пролетта Ботев ще играе домакинските си мачове на базата в Коматево.


Срещата започна много мудно, като двата отбора бяха заложили на сигурните отигравания и в първоначалните минути играта се водеше основно в средата на терена. Първи шанс за гол имаха футболистите на Берое.

Елио Мартинс се освободи от защитата на Ботев и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина над вратата. Последва ново положение за гостите от Стара Загора.

Звездата на Берое Каядо навърза Спрокел и навлезе в пеналта на домакините, но там се засуети и изпусна да нанесе голов удар. Тези две положения стреснаха пловдивчани и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

В 11-ата минута Ромарио опита далечен удар, но над гредата. Старозагорци отвърнаха веднага, но на два пъти Венци Христов не успя да вкара.

Определено първоначалните минути на това първо полувреме бяха за гостите от Берое, но те не съумяха да вкарат, а и положенията им не бяха особено чисти.

В 24-ата минута Ромарио проби по крилото и центрира в наказателното поле на Берое, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата на гостите. 

Постепенно темпото на игра падна, като двата отбора трудно си разменяха по три точни подавания на тежкия терен в Пловдив.

В 37-ата минута Вандер се измъкна от защитата на Берое и се опита да намери Ромарио в наказателното поле, но там Борко Стойчев бе добре пласиран и изчисти.

До края на полувремето действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било положения пред една от двете врати.

Второто полувреме започна с шанс за Ботев, но последователно Мариян Огнянов и Бобан Грънчаров не успяха да вкарат. В 49-ата минута Берое поиска дузпа.

Тогава Каядо се свлече в пеналта на пловдивчани след съприкосновение с Йордан Христов, но съдията Станислав Тодоров даде знак играта да продължи и не посочи бялата точка.

Едва след час игра Георги Андонов от състава на старозагорци отправи първия точен удар по посока на една от двете врати. Именно това показа нагледно каква скука цареше на стадион "Христо Ботев".

Шест минути по-късно Венцислав Христов центрира в наказателното поле на домакините, но там Адам Стаховяк излезе предвидливо и улови топката. Последва и шанс за Ботев.

Йордан Христов проби по дясното крило и центрира оство в наказателното поле на Берое, където Ромарио стреля от воле, но Иван Караджов спаси. В 68-ата минута и Педро се опита да вкара с удар от дистанция, но стреля над вратата.

Към края на мача играта живна, но с пропуск за Ботев се отчете Мариян Огнянов. В последните минути Ботев натисна здраво, но така и не стигна до чисто голово положение и логично срещата завърши 0:0.

Ботев - Берое 0:0

Ботев: А. Страховяк, 11. Й. Христов, 5. Б.Грънчаров, 83. Сивард Спрокел, 14. В. Минев, 7. Огнянов, 88. Г. Сърмов, 22. Ромарио, 10.Виейра, 17. Абел Анисе , Цветков (к)

Берое: 12. Караджов, 17. П. Крумов, 5. Б. Стойчев, 6. Иво Иванов, 28. Веселин Пенев, 27. Джоман, 2. З. Илиев, 7. Г.  Андонов (к), 29. Елио Мартинс, 88. Каядо, 10. В. Христов