На стадион "Метлайф" в Ню Йорк ще се проведе финалът на дългоочакваната Световно клубно първенство, което ще се проведе в САЩ от 15 юни до 13 юли 2025 г. В турнира ще участват 32 клуба от цял свят. През изминалата нощ, директно от Сентрал Парк, президента на ФИФА Джани Инфантино обяви и останалите 11 стадиона, на които ще се проведат различните мачове, предвидени по време на турнира.

Това са Global Citizen: Mercedes-Benz Stadium (Атланта), Bank of America Stadium (Шарлът), TQL Stadium (Синсинати), Rose Bowl Stadium (Лос Анджелис), Hard Rock Stadium (Маями), GEODIS Park (Нешвил), Camping World Stadium (Орландо), Inter&Co Stadium (Орландо), Lincoln Financial Field (Филаделфия), Lumen Field (Сиатъл), Audi Field (Вашингтон).

Президентът на ФИФА представи новото историческо Световно клубно първенство по следния начин: "През 2025 г. ФИФА ще постави началото на нова ера в историята на клубния футбол с най-голямото, най-всеобхватното и меритократично клубно състезание в световен мащаб, което ще се проведе точно тук, в Съединените щати", каза той.

"Световното клубно първенство на ФИФА през 2025 г. ще се играе на 12 фантастични стадиона, това е сцената, на която звездите на 32-те най-добри клуба в света ще поставят началото на нова ера в историята на международния футбол. Това ново състезание на ФИФА е единственият истински пример за истинска солидарност и приобщаване в клубния футбол по света. Тази невероятна нова Световна купа ще позволи на най-добрите клубове от Африка, Централна и Северна Америка, Азия и Океания да се изправят срещу европейските и южноамериканските сили, като същевременно ще окаже огромно влияние върху развитието на клубния футбол и развитието на най-големите таланти в световен мащаб".

"По този начин можем да предложим възможности и надежда на тези, които най-много се нуждаят от тях, както и престиж и качествен футбол на тези, които представляват най-доброто, което спортът може да предложи. Искрено благодаря на всички. Никога не дискриминирайте никого, винаги включвайте всички. Това е истинският дух на новото Световно клубно първенство на ФИФА", завърши Инфантино.

Към момента 30 клуба са сигурни, че ще участват в Световната клубна купа: Интер, Ювентус, Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Байерн, ПСЖ, Атлетико Мадрид, Порто, Бенфика, Борусия Дортмунд, Залцбург, Палмейрас, Флуминензе, Фламенго, Ривер Плейт, Бока Хуниорс, Ал Ахли, Видад, Есперанс, Мамелъди Съндаунс, Ал Хилал, Урава Ред Даймъндс, Ал Аин, Улсан Хюндай, Монтерей, Сиатъл Сондърс, Клуб Леон, Пачука, Оуклънд Сити. Победителят в настоящата Копа Либертадорес и клубът от страната домакин ще допълнят картината.