Адриен Рабио официално се съгласи да се присъедини към Олимпик Марсилия на Роберто де Дзерби, след като преди това разговаря с Милан, Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед. Полузащитникът е свободен агент, след като договорът му с Ювентус изтече на 30 юни, и това лято води разговори с много клубове.

Те обаче винаги са били отблъсквани от исканията му за заплата, за която се говореше, че е 10 млн. евро на сезон нето, плюс 15 млн. евро бонус при подписване на договор и комисионна за майка му и агент Вероник. Според множество източници тази вечер, сред които Фабрицио Романо, RMC Sport и вестник "Екип", Рабио вече е в напреднали преговори за завръщане в Лига 1 с Олимпик Марсилия до степен, в която са уверени, че споразумение може да бъде постигнато в рамките на следващите 48 часа.

Всъщност това е станало дори по-бързо, тъй като тази вечер от клуба разпространиха изявление, в което потвърдиха, че са договорили личните си условия и ще подпишат с Рабио в очакване на медицински преглед. Това би означавало работа с италианския треньор Де Дзерби, който изгражда напълно обновен отбор на френската ривиера. Смята се, че договорът ще бъде двугодишен за 29-годишния футболист, който има 157 участия в Серия А и 163 в Лига 1. Има информация, че той ще получи бонус от 10 млн. евро при подписване на договора.