Жозе Моуриньо написа отворено писмо до феновете на Фенербахче. Португалският треньор има две победи и едно поражение - в предварителните кръгове на Шампионската лига - през първия си сезон начело на турския клуб. Специалния се обърна към запалянковците в социалните мрежи.

"Скъпа общественост и скъпи фенове на Фенербахче, поздравявам ви с обич. Преди месеци, когато се срещнахме за пръв път, получих описание на историята на клуба, на позицията му на най-голям спортен клуб в света, на историята му, на целите му, на съоръженията му, на огромната му общност и на уникалните му фенове. И аз бях много развълнуван от тази история", пише Моуриньо

"Когато ми казаха: "През последните два сезона Фенербахче дава стипендии на ученици в неравностойно положение в страната, треньорът и отборът приемат проекта, а общността, както винаги, е най-важната част"... Осъзнах колко значима е тази стъпка".

"Твоите мечти сега са и мои", пише Жозе. "Аз също прегръщам мечтите на Фенербахче да подкрепя децата на тази страна, с чувство за отговорност и принадлежност. Споделям за този сезон кампанията за стипендии, която Фенербахче вече осъществи през последните два сезона. Вярвам, че първо нашите футболисти, а след това и страхотните ни фенове ще бъдат горда част от тази важна стъпка. И че мечтите ни ще бъдат една за децата на тази страна! Обичам ви много".