Треньорът на националния тим на Саудитска Арабия Роберто Манчини забърка сериозен скандал след отпадането на тима му от Купата на Азия. Отборът на италианеца бе изхвърлен на осминафиналите от Южна Корея след изпълнение на дузпи. Треньорът обаче напусна терена още преди корейците да вкарат решаващата дузпа за крайното 4:2. Това бе прието много тежко от управниците на футбола в Саудитска Арабия ."Напълно неприемливо поведение", ядоса се шефа на Саудитската футболна федерация.

Манчини не остана на терена да гледа решаващата дузпа на южнокорееца Хван Хи-чан, която елиминира отбора на Саудитска Арабия. След равенство 1:1 Южна Корея спечели с 4:2 при дузпите и ще се изправи срещу Австралия на четвъртфиналите в Катар. Италианският треньор явно бе разочарован от пропуските на неговите играчи от бялата точка.

Манчини вече се извини вчера, като заяви, че е мислел, че "мачът вече е приключил". Но президентът на Саудитската футболна федерация Ясер Ал-Мисехал подчерта в интервю за саудитската телевизия SSC, че "напускането на треньора е напълно неприемливо". "Ще обсъдим с него защо се е случило това - добави той, - той има право да обясни своята гледна точка и след това ще вземем решение за подходящи действия. Технически сме доволни от представянето си в Купата на Азия, въпреки че никога не обичам да губя".