Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс е на мнение, че "жълто-черните" са най-неудобният противник в Шампионската лига.

"Ние се намираме в добра позиция за място на полуфиналите, но нас ни чака много труден мач, тъй като Малага е качествен състав, също както и останалите отбори на тази фаза от турнира", започна Ройс в интервю за вестник "Велт".

"Малага остави зад себе си Милан в груповата фаза и на осминафиналите отстрани Порто. Освен това доста двубои в Шампионската лига се решават от малки детайли. Но ако тази вечер ние покажем какво можем, ще бъдем на полуфинал."

"Не знам дали сме фаворити. В груповата фаза се представихме добре и показахме добра игра. Натрупахме и самочувствие. Това можеше да се види на 1/8-финалите срещу Шахтьор. Ако играем така, както го правим до този момент в Шампионската лига и ако малко надградим, навярно ще сме трудни за побеждаване."

"За мен е като мечта да играя в Шампионската лига, защото преди това играех в турнира само на плейстейшън. А сега мога да играя в надпреварата. Преди първата си среща бях доста превъзбуден. А и това се случи още в първия ми сезон в Дортмунд."

"В самото начало нямаш представа как ще се развият нещата, защото аз трябваше да се приспособя към отбора, той трябваше да свикне с мен. За тази цел са нужни няколко мача, но нещата се развиха много добре. Атмосферата в Шампионската лига е особена."

"Въпреки отсъствието на английски отбори на четвъртфиналите и наличието на три испански клуба, аз все още мисля, че Висшата лига е по-силна от Ла Лига. Нещата ще се променят. Ла Лига е силно първенство, но Бундеслигата набира скорост."

"При нас вече няма малки отбори. В Испания има Барса, Реал, Валенсия и Малага. Но след това нивото не е толкова високо. При нас силите са изравнени и това прави Бундеслигата толкова вълнуваща."

"Барселона играе без промяна един наистина много хубав футбол. Това можеше да се види ясно в реванша им с Милан. Всички са наясно колко трудно се играе срещу 11 защитника, когато са около собственото си наказателно поле и не ти давам свободни пространства. Но топ-отбор като Барселона е в състояние да намери свободни пространства при толкова сгъстена защита. Затова Барселона е топ-фаворит в Шампионската лига."

"Ние сме най-неудобният противник. Играем атрактивно и офанзивно, но сме неудобни за всеки съперник. Играем в предни позиции, започваме много бързи контраатаки, компактни сме и работим заедно в отнемането на топката. С тази философия не загубихме нито един мач в Шампионската лига този сезон. Това говори много и ние сме горди. Все още обаче не сме постигнали нищо и искаме още."

"Трудсно е да се каже кой отбор има най-добрата средна линия. Искате да кажете след Борусия Дортмунд (смее се)? Всички отбори имат страхотни състави, дори Малага разполага с качествена средна линия със силни футболисти като Жереми Тулалан и Иско. Също така не може да пропуснем Барселона и Реал Мадрид. Но и ние не трябва да се крием. Разликата между отборите не е голяма."

"Когато играя на плейстейшъна, не избирам нашия отбор, защото не бих искал да оставя някого извън състава. Би ми било доста неудобно, въпреки че моите колеги няма как да разберат за това. Много е трудно да реша кой бих пуснал, ако бях треньор, направо е  брутално: този ще играе, този няма да играе."

"За нашия наставник Юрген Клоп със сигурност не е лесно. Но за нас футболистите е добре, защото можем да станем още по-добри благодарение на високо качество на играта на съотборниците. Така натискаш още и още, за да ставаш по-добър. Освен това е наистина голямо удоволствие да играеш в силен състав."

"За някои наистина може да има огромно напрежение и натиск, но не и за мен. Аз съм човек, който се радва и се наслаждава на играта. Не се поставям под напрежение когато направя слаб мач. Опитваме се всеки ден да ставам по-добър, да работя върху слабостите си и да подобрявам силните си страни."

"В първенството за съжаление загубихме твърде много точки, направихме доста грешки. Не спечелихме доста двубои, които трябваше да вземем. въпреки това сме втори и играхме добър футбол. Но разбира се, че сме ядосани за това, че не успяхме да защитим титлата си, макар че и да се ядосваме, това няма да доведе до нищо."

"Трябва да поздравим Байерн Мюнхен за титлата и силния сезон, който този тим изигра. Аз го правя без каквато и да е завист", завърши своя коментар Марко Ройс.