Националният отбор на България по волейбол загуби с 0:3 (23:25, 14:25, 21:25) от Словения в последния си мач от втората седмица на турнира Лига на нациите, който се проведе във Фукуока (Япония).

Съперникът ни допусна първа загуба в надпреварата едва вчера, когато падна от Япония, но моментално се върна към победите. Нашите са 14-и в класирането с 2 победи и 6 загуби. Лидер са словенците с актив 7:1.

Най-равностоен бе първият гейм. „Лъвовете“ пропуснаха своите шансове на контраатака от липса на самочувствие и смелост. Опитните словенци успяха да затворят първия гейм и доминираха в последващите два, за да достигнат до чист успех с 3:0.

Над всички в българския отбор бе Денис Карягин, който се отличи с 14 точки. По 6 добавиха Георги Татаров и Аспарух Аспарухов. За Словения Тончек Щерн и Клемен Чебул реализираха по 13 точки.

В последната седмица от Лигата на нациите България ще премери сили с Турция, Италия, Куба и Аржентина. Мачовете от финалния минитурни с наше участие е в столицата на Словения, Любляна.