Звездата на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов заяви, че целта пред "лъвовете" е да останат до края на провеждащото се в Полша световно първенство.

В същото време диагоналът разкри, че като дете е искал да стане футболист, възхищавайки се на бразилеца Роналдо.

"Бразилия винаги се бори за медали. Това не е само традиция за тях, но и награда за работата им. Ще бъде трудна битка, няма никакво съмнение, но нека по-добрият да победи", каза Соколов, цитиран от агенция "Фокус".

"Трябва да играем на най-доброто си ниво, да сме мотивирани и концентрирани от първия до последния момент. Трябва да останем фокусирани, защото имаме амбицията да останем до края на световното първенство в Полша."

"Наистина исках да бъда футболист, но това не беше моят спорт. Не бях толкова добър, бях бавен и пълен. В крайна сметка мисля, че съм направил правилния избор. Тогава се възхищавах на Роналдо, беше най-добрият в края на 90-те и исках да играя срещу него – беше ми като детска мечта тогава."

"Спомням си неговите голове на световното във Франция. Днес популярни лица са Меси, Неймар, Кристиано Роналдо, Рибери и Ибрахимович. Винаги е удоволствие да ги гледам как играят, когато имам време", завърши Соколов.