В драматичен и интересен мач от Лига Европа Бенфика победи Щутгарт с 2:1. Гостите поведоха, но през втората част Кардосо вкара два гола и донесе победата на отбора си.

Бенфика се намира в забележителна серия от вече единадесет поредни победи. Щутгарт, които са предпоследни в Германия, досега бяха спечели единствения сблъсък между двата тима в евротурнирите – 3:0 преди седем години, но днес трябваше да отстъпят.

Германците започнаха по-силно, в третата минута след отклонено центриране на Харник топката се удари в напречната греда. Малко след това японецът Оказаки също отправи удар, но вратарят на Бенфика Роберто спаси.

В 21-ата минута обаче Харник бе прецизен – озовал се сам отляво той елегантно прехвърли стража и откри – 0:1 за Щутгарт. След това мачът вървеше равностойно, чак в 35-ата минута Хави Гарсия отправи удар към Свен Улрайх.

Спорните моменти дойдоха в края на първото полувреме – първо Коентрао се строполи в наказателното поле след сблъсък с Улрайх – всички решиха, че има дузпа. Но съдията правилно видя перфектната симулация и вдигна жълт картон.

Малко след това обаче звездата на Бенфика Кардосо тресна лакът в лицето на Кузманович – волно или неволно, ударът бе налице, но остана без последици.

През второто полувреме Бенфика заигра много силно и натика противника си в наказателното му поле. Пряк свободен удар на Кардосо отляво мина встрани, десет минути след това вратарят изби акборатично след подобна ситуация, но от другата страна.

В следващите минути Улрайх се намесваше страхотно в още две ситуации и спасяваше преминалия в дълбока отбрана Щутгарт.

Все пак в 70-ата минута натискът на Бенфика даде резултат, когато с хубав удар по диагонал Кардосо изравни. В 81-ата минута шут на Яра бе избит от Улрайх в напречната греда, оттам топката попадна в Кардосо, който почти от голлинията вкара победния гол – 2:1.

Докрая Щутгарт имаше един шанс да изравни, но ударът на Елсон от пряк свободен удар се отби в дясната греда на Роберто. В добавеното време пък Улрайх на два пъти предотврати със самоотвержените си намеси третия гол и остави шансове за реванша в Щутгарт.