След драматичните събития в последната седмица, Шалке победи Макаби Хайфа с 3:1 в мач от Лига Европа. Срещата бе първа за завърналия се начело на тима Хууб Стевенс.

Новият треньор направи три промени в състава в сравнение с последния шампионатен мач. Най-важното обаче бе, че лекарският щаб разреши участието на Раул в срещата.

Шалке започна силно и още в 8-ата минута поведе. След многоходова акция топката попадна в Хунтелаар, той изведе Фукс, който сам срещу вратаря запази хладнокръвие и направи 1:0.


Последваха нови добри атаки на германците срещу израелския тим, Метцелдер и Раул пропуснаха да удвоят. Особено активни отляво бяха Дракслер и Фукс, те създаваха повечето акции.


Вместо втори гол обаче Макаби изравни. В 35-ата минута след грешка в отбраната на Шалке Веред стреля опасно, Ферман първо изби, но нямаше какво да направи след добавката на нападателя 1:1.

В 43-ата минута бе най-спорният момент в това полувреме. Хунтелаар реализира хубаво попадение, но съдията се заблуди и го отмени поради несъществуваща засада.

Втората част предложи първоначално интересно надиграване между двата отбора, които в добро темпо си размениха по няколко опасни атаки. Най-чистото положение бе за Раул, който след вдигане на Фарфан прати с глава топката на сантиметър встрани от вратаря. Малко след това удар на Фарфан бе избит от стража Саранов в гредата.


В 65-ата минута натискът на Шалке се увенча с успех. Кристиян Фукс изпълни отлично пряк свободен удар, топката прелетя над стената и влезе в мрежата - 2:1.

Шалке продължи да гази, Саранов изби мощен удар на Хурадо, а Хунтелаар с глава удари напречната греда. Все пак в 81-ата минута след пас от дълбочина Хурадо реши мача – 3:1.

С победата Шалке оглави групата си в Лига Европа с 4 точки, Макаби е втори с три. Ларнака и Стяуа направиха 1:1 и заемат съответно четвърто и трето място.