Старши треньорът на Фенербахче Жозе Моуриньо каза, че бившите му отбори Манчестър Юнайтед и Тотнъм са фаворитите за спечелването на Лига Европа, тъй като тимовете от Висшата лига са на "различно ниво" в сравнение с тези от други европейски лиги.

Фенербахче се подготвя за третия си мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Юнайтед - клуб, който Моуриньо ръководи в продължение на два сезона и половина, спечелвайки надпреварата през 2017-а. Той също така изведе Спърс до финал за Купата на лигата.

"Ако сега трябва да кажа кои са двата най-големи фаворита за спечелване на Лига Европа, мисля, че е лесно - Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Висшата лига е различно ниво на качество, интензивност, темпо, тактическа култура - различно ниво на всичко. Утре смятам, че ще играем срещу един от двата най-силни отбора", каза португалецът на пресконференция.

Моуриньо изведе Манчестър Юнайтед до второ място в последния си пълен сезон, но загуби работата си през следващата кампания, през декември 2018-а, когато "червените дяволи" бяха доста назад в класирането. Въпреки това, 61-годишният специалист каза, че "не е загубил и минута да мисли" дали клубът се е подобрил след неговото напускане, добавяйки, че пожелава на отбора от "Олд Трафорд" и на мениджъра Ерик тен Хаг най-доброто.

"Тръгнах си с добри чувства към клуба и към неговите фенове и искам най-доброто за тях. Ако нещата не вървят за тях, това не ме прави щастлив. Но нямам време, няма смисъл да мисля какво се е случило или какво не се е случило. Това, което се случи със сигурност е, че сега те запазват вяра в треньора, който остава сезон след сезон. Това означава стабилност и доверие, което му дава условия да запази работата си", коментира той.

Докато Тен Хаг e подложен на натиск, Моуриньо вярва, че нидерландецът в крайна сметка ще успее, дори ако резултатите не са много по-добри.

"Те ще успеят рано или късно. Надявам се, че ще бъде скоро и преди един ден да се върна във Висшата лига и те да станат мои опоненти. В този момент те са ми съперници само за един мач", завърши той.