Бодьо/Глимт започна по възможно най-добрия начин кампанията си в обновената групова фаза на Лига Европа. "Мълнията" изкова трудна, но заслужена победа срещу Порто на стадион "Аспмюра" с 3:2. Норвежкият шампион игра с човек по-малко през почти цялото второ полувреме, но стабилната защита, както и феноменалната игра в нападение на Йенс Петер Хауге и Каспер Хьог, осигуриха успеха за момчетата на Шетил Кнутсен пред публиката в град Будьо.

Домакините сякаш поеха контрол рано-рано в срещата, като на два пъти затрудниха стража на португалците Диого Коща чрез Исак Дюбвик Маата и централния нападател Хьог.

Въпреки това гостите бяха тези, които откриха резултата в 8-ата минута. Гонсало Боржеш центрира от дясното крило към далечната греда на вратата пазена от Никита Хайкин и намери левия бек Франциско Моура, който подаде към новото попълнение на "драконите" Саму Омородион, който бе точен от близко разстояние.

Само 7 минути по-късно обаче норвежците възстановиха равенството. Бившият футболист на Милан Йенс Петер Хауге изведе сам срещу вратаря Каспер Хьог, който бе безгрешен срещу капитана на Порто.

Гостите можеха да си върнат предимството в средата на първото полувреме, когато отново Моура намери колегата си на десния фланг Жоао Марио, но завършващият му удар се озова далеч от вратата на норвежкия шампион.

Бодьо/Глимт отвърна малко след това, в 30-ата минута, когато Патрик Берг изведе по феноменален начин капитана Улрик Салтнес, но португалският номер 1 Коща успя да затвори ъгъла на удара и предотврати сигурно попадение.

Пет минути преди края на първото полувреме възпитаниците на Шетил Кнутсен реализираха пълен обрат. Хьог придвижи добре топката по десния фланг на нападението и намери Салтнес в наказателното поле, а капитанът я чукна към Хауге, който с фалциран удар вдигна на крака феновете на стадион "Аспмюра".

Шест минути след подновяването на играта норвежецът Дюбвик Маата остави отбора си с човек по-малко по изключително глупав начин. Дясното крило на норвежкия шампион получи топката на границата на наказателното поле и се опита да изработи поне свободен удар за своя отбор, но в крайна сметка симулира и главният съдия Орел Гринфеелд не се поколеба да му покаже втори жълт картон.

Въпреки че португалците потърсиха изравнителното попадение, "Глимт" прекъсна устрема им с трето попадение след малко повече от час игра. В 62-ата минута двамата най-ключови играчи на домакините отново комбинираха, като този път Каспер Хюг подаде към Йенс Петер Хауге, а бившият футболист на Милан матира за втори път по идентичен начин Диого Коща.

Гостите можеха да намалят изоставането си в 78-ата минута, но вратарят Хайкин спаси два удара на резервата Пепе, а след това бившият играч на Атлетико Мадрид Омородион не успя да реагира бързо при добавката.

В 90-ата минута португалците все пак успяха да завържат двубоя. Руският страж на домакините изби шут с глава на Денис Гюл в ъглов удар, но от него 17-годишният Родриго Мора успя да създаде напрежение в защитата на норвежците, а шведът Гюл отново реагира най-бързо, за да намали резултата, но силите на момчетата на Витор Бруно стигнаха само за това.

Следващото предизвикателство за Бодьо/Глимт в обновената групова фаза на Лига Европа е гостуване на Юнион Сен Жилоаз в Белгия на 3 октомври. На същата дата Порто ще бъде домакин на рекордьора по титли в най-висшия ешалон на английския футбол Манчестър Юнайтед.