Временният треньор на шампиона Лудогорец Захари Сираков даде официална  пресконференция преди първия двубой с Петрокуб от плейофите в Лига Европа. Специалистът сподели, че мачът с Левски дава допълнително самочувствие на отбора му и се надява "орлите" да вземат добър аванс преди реванша.

"Гледахме няколко мача на Петроклуб. Отбор, който обича да играе футбол, да контролира топката. Радващо за мен е, че всички състезатели са на линия, с изключение на Текпетей. До утре ще решим кой ще започва", сподели Захари Сираков.

"Ние след този мач с Карабах се опитахме емоционално да вдигнем момчетата. Донякъде успяхме. Видя се първото полувреме на мача с Левски, че имаше някакво напрежение в състезателите. Този мач ни дава допълнително самочувствие за утрешната среща. В момента отборът тренира супер. Мисля, че утре всичко ще е наред".

"Благодарих и на ръководството след мача с Левски. Ето и международен мач ще дебютирам. Надявам се той да е успешен. Не бих казал, че има напрежение при мен. И като състезател съм играл доста дербита и тежки мачове. Сега като треньор, да на другот ниво съм, но съм много спокоен, като знам, че разполагам с много добри състезатели. За всеки треньор е чест да води тези момчета", каза той.

"Моят стил винаги е бил да контролираме топката, да играем агресивно напред, при загуба на топка да се реагира веднага, да доминираме през цялото време на терена, което отива на клуб като Лудогорец"

"Едно е вътрешното първенство, но евротурнирите са съвсем друго ниво. За мен е едно удоволствие и чакам с нетърпение утрешния мач. Играят много компактно. Подобна система играят като Левски с 5-има защитници, 3-ма в средата и 2-ма напред, но те не играят така директно както Левски. Разучили сме ги добре. Надяваме се утре нашият отбор да се справи по перфектен начин и да вземем добър аванс преди реванша. Вече в европейските турнири вече няма слаби отбори", сподели наставникът на Лудогорец.

"Всеки има някакви надежди, но още със застъпването на този пост ръководството на Лудогорец ми обясни каква е ситуацията. Аз съм тук да дам максимума, защото винаги съм бил максималист. Готвим се мач за мач", добави той.

"Във втория отбор с тези момчета вече над 6 месеца работим. За да се прилагат различни схеми трябва време и контролни мачове, и самите футболисти да свикнат. Сега ние нямаме такова време и друго, от което е продиктувано, е с какви състезатели разполагаме. В Лудогорец в първия отбор разполагаме с много качествени външи хора, за това не мисля, че има смисъл да се сменя нещо. Нормално е всеки отбор да разполага с 2,3 тактически системи, защото така е неудобен за противника".

"Агресивни отбори са всичките от бившите републики, но най-вече утре ние да покажем една добра игра. Изправяме се срещу добър отбор, но всичко зависи от нас. Аз не гледам противниците, гледам нашият отбор да играе добре. Ако играем добре, ако всичко се вложат както срещу Левски мисля, че ще се поздравим с добър резултат", завърши Сираков.

Снимка: Lap.bg