Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез призна превъзходството на Панатинайкос след отпадането на "канарчетата" от гръцкия гранд във втория квалификационен кръг на Лига Европа. 

"Не е лесно, когато загубиш, но когато отстъпиш на отбор като Панатинайкос, можеш само да се учиш. Това не беше нашата вечер. С бързия гол, който получихме, после дойде и автоголът, имахме и две контузии. Много неща се объркаха и единственото хубаво нещо днес беше фантастичната атмосфера, която създадоха нашите фенове. Съжалявам, че не успяхме да им предложим на терена това, за което бяха дошли. Никога в кариерата си до момента не съм виждал привържениците на отбора ми да скандират името ми след загуба с 0:4", коментира след срещата Керкез.

"Не беше проблем за нас да играем с трима защитници. Бързият гол ни повлия психически. Това е футболът. Панатинайкос има качествени играчи, които много бързо се ориентират на терена. Това е реалността. Ако видите какви играчи на противника влязоха от скамейката - говорим за състезатели, които струват по над 5 милиона евро. Аз обаче вярвам в моите футболисти. Не бягам от отговорност", каза още наставникът на Ботев и коментира какво е състоянието на контузените Антъни Уджа и Андрей Йорданов, които бяха заменени принудително.

"Състоянието на Уджа не е добро. Надявам се да не е като контузията на Георги Николов (скъсани връзки на коляното), но може би е нещо подобно. Андрей Йорданов е в болница. Предстои да разберем какво е точно неговото състояния", обясни старши треньорът на "канарчетата".

Той обърна внимание и на следващия противник на "жълто-черните" в Лигата на конференциите - Зрински Мостар от Босна и Херцеговина. 

"Зрински Мостар не е лесен съперник. През миналия сезон те играха в групите на Лигата на конференциите. Те са добър отбор. Трябва да изиграем два силни мача. Имаме нашия шанс да продължим напред. От утре се връщаме в реалността. Първо ни предстои труден мач срещу Крумовград и след това идва двубоят със Зрински", завърши Душан Керкез. 

Снимка: Lap.bg