Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не скри задоволството си от продължаването на неговия отбор във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" стигнаха до равенство 2:2 при гостуването си на Марибор и с общ резултат 4:3 отстраниха словенския тим.

"Искам да поздравя футболистите за страхотно представяне, което показаха, за да продължим в следващия кръг. Нашите феновете направиха страхотна атмосфера и този успех е за тях. Мисля, че дори Марибор да беше продължил, щеше да е заслужено, защото те играха добре. Знаем, че на този стадион са отпадали по-големи клубове и не успявали да продължат към следващия етап", коментира след срещата Керкез.

"Имаме много футболисти, които за първи път играят подобни мачове. Този футбол е по-бърз, отколкото в българското първенство. Дадох увереност на играчите, че те могат да се справят. В първите 20 минути от втората част играхме много добре и вкарахме два гола. След това е нормално да се стигне до финалните минути, в които Марибор ни притисна. Те нямаха какво да губят. Мисля, че и в двата мача имаше нещо, което ни липсваше, но заслужавахме да продължим", каза още наставникът на Ботев (Пловдив).

В следващия кръг на Лига Европа "жълто-черните" ще срещнат гръцкия гранд Панатинайкос.

"Стигаме до още два мача в следващия кръг. Ще играем срещу един голям клуб, срещу който няма какво да губим. Ще дадем максимума от себе си и ще се опитаме да покажем най-добрия си футбол. Ние имаме да свършим още много работа. Имаме добър състав, но не можем да летим. Трябва да сме концентрирани и да мислим за началото на сезона в първенството срещу Ботев (Враца)", завърши Душан Керкез.