Марибор е домакин на Ботев Пловдив в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе днес от 21:15 часа.

Ботев победи словенския си съперник с 2:1 в първата среща. Така завръщането на "жълто-черните" в своя дом за мач от европейските клубни турнири бе успешно. "Канарчетата" стигнаха до успеха с голове на новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев. Ботев Пловдив ще трябва да запази аванса си в Словения, за да продължи към следващия квалификационен кръг на Лига Европа и да предложи още футболно зрелище на своите фенове.

Отборът на Марибор нямаше късмет при определени ситуации в мача в Пловдив и си тръгна победен. Словенският гранд завърши на второто място в първенството през миналия сезон. Изненада е да не виждаме Марибор в квалификациите на ШЛ, където по принцип започва участието си в Европа. Домакините ще бъдат пределно мотивирани да обърнат общия резултат на сблъсъка с Ботев Пловдив. Очаквам нов оспорван мач между двата отбора и отново да видим попадения в двете врати.

В последните 10 мача на Марибор във всички турнири, тимът е записал победи в 6 от срещите, 2 от тях завършили наравно и е загубил 2. Статистиката за Ботев Пловдив в последните им 10 мача от всички надпревари показва победи 5, равенства 1 и загуби 4.