Звездата на Олимпик (Марсилия) Димитри Пайе ще бъде готов за днешния финал в Лига Европа срещу Атлетико (Мадрид) в Лион. Пайет пропусна последния мач от Лига 1 срещу Гинган в петък заради травма, но вече е напълно възстановен и ще бъде на разположение на треньора Руди Гарсия.

"Чувствам се много добре. Ще бъда напълно готов", категоричен беше плеймейкърът.

"Опитът е на страната на съперника. Проучихме добре начина на игра на Атлетико. Знаем как да им се противопоставим. Предполагам, че няма да можем да покажем красив футбол през всичките 90 минути, но най-важното е да вкараме един гол повече от противника. Гризман е много важен в техния отбор. Той може както да бележи от нищото, така и да прави страхотни асистенции, може да реши мача във всеки един момент. Трябва да го следим внимателно и да не го изпускаме от поглед, както се прави с прясното мляко преди да заври", каза още той. 

Пайе, който е най-добрият подавач във френското първенство, помогна на Олимпик (Марсилия) да стигне до първия си европейски финал от 14 години с 3 гола и 7 асистенции в турнира досега. Именно той беше определен от наставника на испанците Диего Симеоне като "най-опасен от играчите на съперника".

"Пайе чете отлично играта и определя темпото на отбора си. Той подава много добре от статични положения, което е едно от основните оръжия на Олимпик. Крайните им защитници също са опасни при включванията си в атака. Искам моите футболисти да бъдат спокойни. С приближаването на мача емоциите са надигат, но не трябва да им се поддаваме. Надявам се опитът, който имаме от други подобни мачове в последните години, да ни помогне. Трябва да се опитаме да наложим нашия стил на игра и да движим мача в посоката, която искаме. Мисля, че и двама отбора разчитат на подобни силни страни. Очаквам много интензивен мач с дълбока преса и от двете страни", коментира Симеоне.