Арсенал е само на крачка да достигне до 1/4-финалите на Лига Европа, след като надви Милан с 2:0 в първия 1/8-финален двубой на турнира.

Мачът между двата отбора се игра на "Сан Сиро", а домакините имаха много сериозни проблеми в дефанзивен план и в крайна сметка това даде своето отражение.

Мхитарян откри за лондончани в 15-ата минута, а в самия край на полувремето и Рамзи се разписа.

Този резултат прави реванша в Лондон на практика почти протоколен. 


Срещата започна с доста високо темпо, като още в 3-ата минута Бонавентура бе близо до гола, но от чиста позиция не успя да вкара.

В 10-ата минута Кутроне пък имаше супер шанс да се разпише, след като излезе на перфектна стрелкова позиция, но прати топката в аут.

Минути след това Милан имаше нов шанс чрез Чалханоглу, който успя да преодолее Оспина, но след това си поведе много дълго топката.

В 15-ата минута Арсенал стигна до попадение чрез Мхитарян, след като финтира елегантно Калабрия и отправи удар. Топката пък рикошира в крака на Бонучи и влезе във вратата.

В 30-ата минута пред Бонавентура се откри добър шанс да изравни, но ударът му от въздуха бе неточен.

Малко преди почивката Чембърс пробва рефлекса на Оспина от дистанция, но стражът се намеси перфектно.

В самия край на полувремето Йозил изведе чудесно Рамзи и уелсецът финтира противниковия страж, за да реализира. 

Втората част започна с добър шанс за гостите, след като Кеси направи грешка и изведе Уелбек, но Донарума се намеси отлично.

Все пак и Милан "показа зъби" и в 51-ата минута Бонавентура пробва рефлекса на Оспина, а малко след това от 10-ина метра прати топката над вратата.

Последва спад в темпото на игра и през следващите минути нямаше фрапантни положения. 

В 80-ата минута Оспина се намеси прекрасно, след като попречи на Калинич да стигне до една топка и да отправи удар, а до самия край на мача нямаше повече попадения. 

МИЛАН - АРСЕНАЛ 0:2
0:1 Мхитарян 15
0:2 Рамзи 45+4

МИЛАН: Донарума, Бонучи, Родригес, Романьоли, Калабрия (79 - Борини), Билия, Бонавентура, Чалханоглу (62 - Калинич), Кеси, Сусо ,Кутроне (69 - Aндре Силва)

АРСЕНАЛ: Оспина, Кошчелни, Мустафи, Колашинац (62 - Мейтланд-Найлс), Чембърс, Йозил, Мхитарян, Уилшър, Рамзи, Джака и Уелбек