Габала - ПАОК, среща от група „С” на турнира „Лига Европа”, където са още отборите на  Борусия Дортмунд и ФК Краснодар, 20.00 часа българско време, стадион "Баксел Арена" в Баку.

Прогноза: ПАОК е фаворит в тази среща, но Габала въобще не е отбор, който трябва да се подценява.  В плейофите скромният тим от Азербайджан хвърли бомбата, като елиминира друг отбор от Гърция - „Панатинайкос".

Домакините имат четири победи, четири равенства и две загуби в последните си десет срещи във всички турнири. В момента Габала е на второ място в местното първенство и се представя отлично за радост на феновете си.

Азерите няма какво да губят, след като са пълен аутсайдер в групата, но това може да е в тяхна полза, ако бъдат подценени от солунчани. ПАОк се представя колебливо в Гърция, но има в състава си звездата Димитър Бербатов, който най-вероятно ще започне титуляр мача.

По начало Габала не разполага с някакви ясно изразени индивидуалности, а залага изцяло на отборните действия. Малко по-различна е ситуацията в лагера на гостите, които могат да се похвалят с наличието на някои футболисти от доста висока класа.

В техните редици личат имената още на Атанасиадис, Салпингидис, Циолис, Рикардо Коща. В редиците на гърците има и друго добре познато име у нас, а именно това на бившия играч на столичния Левски – Гари Родригес, който беше привлечен от Елче.

Сега Бербо и компания ще трябва да покажат, че все пак има гръцки отбор, по-силен от Габала. Прогнозираме минимална победа за ПАОК.

Резултат: Габала - ПАОК 1:2